Karpalo-valkosuklaa-cookies

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)
Preparation 45 min 24 annosta

Jäätelöllä täytetyt cookiet

Karpalo-valkosuklaa-cookiet ovat herkku, joka vie makeannälän paatuneemmaltakin herkkusuulta. Keksit ovat helpot leipoa, ja niitä on ihana antaa vaikka läheisille lahjaksi. Taikina on helposti muovattavaa ja keksipallot pyörittelee nopeasti käsien välissä. Raikas karpalo toimii loistavasti makuparina makealle valkosuklaalle.

Kokeile myös täyttää valmiit keksit esimerkiksi jäätelöllä: ota jäätelökauhalla yksi pallo jäätelöä, aseta se keksin päälle ja paina sen päälle toinen keksi. Keksijäätelöt sopivat erinomaisesti juhlatarjottaviksi, ja ne on helppo toteuttaa, sillä keksit voi halutessaan leipoa etukäteen ja täyttää juuri ennen tarjoilua.

Pakastettu keksitaikina helpottaa valmisteluja

Keksitaikinan voi myös pakastaa. Tee esimerkiksi tupla-annos taikinaa, pyörittele se palloiksi ja pakasta pallot. Kun haluat paistaa pakastetut keksipallot, laita uuni kuumenemaan 175 ℃:seen ja anna pallojen sulaa sen aikaa, kun uuni kuumenee. Paistoaika on jäisille keksipalloille hieman pidempi, noin 15 minuuttia. Muista tässäkin tapauksessa vahtia keksejä paiston aikana, jotta ne jäävät sitkeiksi keskeltä.

Ohje ja kuvat: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-bloggaaja

Ainekset

Karpalo-valkosuklaa-cookies

  • 175 g huoneenlämpöistä voita
  • 200 g fariinisokeria
  • 150 g tomusokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss / 50 g Biokia kuivattuja luomukarpaloita
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 3/4 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 145 g valkosuklaata

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Karpalo-valkosuklaa-cookies

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 ℃:seen.
  2. Pilko voi pieniin paloihin ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Voit pehmentää voita myös mikrossa, mutta sen kanssa tulee olla varovainen, jotta voi ei sula liikaa: laita voipalat mikron kestävään kulhoon ja lämmitä mikrossa sulatuslämmöllä korkeintaan 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita jokaisen kerran välillä. Lopeta heti, kun voi on pehmennyt niin, että sitä pystyisi sivelemään leivän päälle.
  3. Lisää pehmeän voin sekaan fariini-, tomu- ja vaniljasokeri ja vaahdota sähkövatkaimella täydellä teholla kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min). Jos käytät yleiskonetta, kaavi välissä reunoilta vaahto.
  4. Erottele kananmunan keltuainen lasiin. Lisää keltuainen taikinaan ja sekoita kevyesti sekaisin, mutta älä vatkaa enää. Lisää sitten kokonainen kananmuna ja vaniljauute.
  5. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys, suola ja ruokasooda keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen muutamassa erässä nuolijalla sekoittaen.
  6. Rouhi valkosuklaa ja karpalot pieniksi paloiksi, ja sekoita ne taikinan sekaan.
  7. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle palloja (Ø n. 3 cm) ja paista noin 10 min. Älä paista keksejä liikaa, jotta ne jäävät keskeltä ihanan sitkeiksi.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...