Aurinkoleipä

1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5(1 arviota)

Biokia aurinkoleipä

Tyrni mehevöittää leipä- ja sämpylätaikinat ja tuo niihin kaunista väriä. Tyrni on vähäsokerinen marja, joka sisältää hyvälaatuisia hiilihydraatteja ja runsaasti ravintokuitua, C- ja E-vitamiineja sekä kaliumia, kuparia ja mangaania.

Ohje: Maarit Salonen

Ainekset

Aurinkoleipä

  • 1 l vettä
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • n. 2 tl suolaa
  • 2 pss kuivahiivaa
  • n. 16–18 dl sämpyläjauhoja
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 1 dl Biokia luomu tyrnijauhetta
  • 1 dl öljyä

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Aurinkoleipä

  1. Sekoita lämmitettyyn veteen kaikki ainekset ja vaivaa huolellisesti taikinaksi. Lisää jauhot vähitellen, ettei taikinasta tule liian kova.
  2. Kohota taikinaa 15 minuuttia.
  3. Leivo sämpylöiksi tai leiviksi. Kohota liinan alla kaksinkertaisiksi.
  4. Paista leivät 225 ºC:ssa koon mukaan noin 20-25 minuuttia.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä Loading...