Aurinkoiset aamiaispatongit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia aamiaispatongit

Aurinkoiset patongit saavat makua ja väriä tyrnistä ja suutuntumaa siemenistä. Kokeile myös tuorejuuston tai juustoraasteen kera.

Ohje ja kuva: Jeremias Rantanen

Ainekset

Aamiaispatongit

  • 4 dl vettä
  • 1 dl Biokia luomutyrnimehua
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2-3 rkl Biokia luomu keltainen marjajauhemixiä
  • 2 dl spelttijauhoja
  • noin 9 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl oliiviöljyä

Ohje

Aamiaispatongit

  1. Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi isossa kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon hunaja ja hiiva sekä suola.
  3. Lisää loput ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä (jauhot pienissä erissä) ja vaivaa taikinaksi käsin tai yleiskoneella.
  4. Lisää lopuksi rasva.
  5. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
  6. Jaa taikina noin neljään osaan ja kauli osat levyksi.
  7. Rullaa levyt patongeiksi ja anna kohota pellillä vielä noin 20-30 min.
  8. Paista 200 asteessa kauniin värisiksi.
  9. Vinkki! Halutessasi voit rullata patongin sisään esimerkiksi juustoraastetta tai tuorejuustoa.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...