Uuniomenat puolukka-kvinoatäytteellä

Ainekset
  • 4 isoa omenaa
  • 4 kanelitankoa
  • 1/2 dl kvinoaa
  • 1/2 dl intiaani-täysruokosokeria
  • 1/4 dl Biokia kuivattuja luomupuolukoita
  • 1/2 dl pecanpähkinöitä
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl voita
  • 1-2 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 dl vettä
  • voita
Valmistusohjeet
  1. Pese omenat ja poista siemenkodat niin, ettäomenan pohja pysyy ehjänä. Näin täyte ei valu pohjan kautta ulos.
  2. Rouhi pecanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
  3. Sekoita kulhossa kvinoa, pähkinät, intiaani-täysruokosokeri, vaniljatangon siemenet sekä kaneli.
  4. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi, raastettu sitruunankuori ja sekoita seos tasaiseksi.
  5. Täytä omenat seoksella niin, että myös omenan päälle tulee hieman täytettä.
  6. Valuta hieman vaahterasiirappia ja laita nokare voita vielä jokaisen omenan päälle.
  7. Laita täytteeseen koristeeksi pystyyn yksi kanelitanko ja kaada paistoastian pohjalle puolisen desilitraa vettä.
  8. Paista omenoita 200 asteisessa uunissa noin 40-50 minuutin ajan, kunnes omenat ovat pehmeitä ja täyte kauniisti ruskettunut.
  9. Tarjoa uuniomenoiden kanssa paksua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Vinkki! Parhaimman tuloksen saat hieman happamilla, hyvin uunissa pehmenevillä omenoilla.

 

Ohje ja kuva: Mari Moilanen/Jotain maukasta -ruokablogi