Tyrni-silakkarullat

Ainekset
  • 500 g silakkafileitä
  • Biokia tyrnijauhetta
  • tillisilppua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan
  • Liemi:
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 4 dl vettä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl kokonaisia pippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa
Valmistusohjeet
  1. Ripottele silakkafileiden sisäpinnoille reilusti tyrnijauhetta sekä tilliä, pippuria ja suolaa.
  2. Kääri fileet rulliksi ja lado ne tiiviisti kuumuutta kestävään astiaan.
  3. Kiehauta liemen ainekset.
  4. Kaada kuuma liemi fileiden päälle, laita astia keittolevylle ja anna kiehua hiljalleen kypsiksi eli noin 10 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä. Tarjoa silakkarullat kylminä, ne sopivat hyvin saaristolaisleivän kanssa.

Ohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy