Superhelppo tyrnikakku

Ainekset
  • 150 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
  • n. 60 g voita
  • 1 tl Biokia keltainen luomumarjajauhemixiä
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 dl laimentamatonta Biokia luomutyrnitäysmehua
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja
  • koristeluun kermavaahtoa ja tyrnikastiketta
Tyrnikastike
  • 2½ dl biokia tyrnitäysmehua
  • 2 rkl sokeria
  • ½ rkl perunajauhoja
Valmistusohjeet
  1. Murskaa keksit.
  2. Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu voi ja marjajauhe.
  3. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
  4. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
  5. Paista kakkua 170 asteessa noin 35 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja seos on hyytynyt.
  6. Sammuta uuni ja avaa uunin luukkua hieman. Jätä kakku jäähtymään uuniin vielä joksikin aikaa.
  7. Anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Vinkki! Tarjoile kakku kermavaahdon ja tyrnikastikkeen kanssa. Koristele tyrnijauheella.

Tyrnikastike
  1. Kiehauta ainekset kattilassa.
  2. Anna jäähtyä ja tarjoile kastike kakun kanssa.

Vinkki! Kastike sopii ihanasti myös esim. jäätelön kaveriksi.