Superhelppo tyrnikakku
Ainekset
- 150 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
- n. 60 g voita
- 1 tl Biokia keltainen luomumarjajauhemixiä
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 1 dl laimentamatonta Biokia luomutyrnitäysmehua
- 1 prk maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1,5 rkl vehnäjauhoja
- koristeluun kermavaahtoa ja tyrnikastiketta
Tyrnikastike
- 2½ dl biokia tyrnitäysmehua
- 2 rkl sokeria
- ½ rkl perunajauhoja
Valmistusohjeet
- Murskaa keksit.
- Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu voi ja marjajauhe.
- Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
- Paista kakkua 170 asteessa noin 35 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja seos on hyytynyt.
- Sammuta uuni ja avaa uunin luukkua hieman. Jätä kakku jäähtymään uuniin vielä joksikin aikaa.
- Anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Vinkki! Tarjoile kakku kermavaahdon ja tyrnikastikkeen kanssa. Koristele tyrnijauheella.
Tyrnikastike
- Kiehauta ainekset kattilassa.
- Anna jäähtyä ja tarjoile kastike kakun kanssa.
Vinkki! Kastike sopii ihanasti myös esim. jäätelön kaveriksi.