Sannin joulukakku

Ainekset
  • 250 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 kanamunaa
  • 1,5 dl Biokia kuivattuja luomukarpaloita
  • 1 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
  • n. 1 dl konjakkia tai brandyä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Valmistusohjeet
  1. Laita karpalot ja pähkinät astiaan ja kaada konjakkia/brandya päälle noin desilitra, anna maustua tovi.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
  3. Lisää  kananmunat yksitellen vatkaten, sitten karpalo-pähkinä-konjakkiseos, kookoshiutaleet, sitruunankuori ja inkivääri.
  4. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään, ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon.
  5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin talatasolla 175 ºC:ssa noin yksi tunti.

Tosi maukas ja mehevä kakku, joka vain paranee vanhetessaan.

Ohje: Sanna-Kaisa Rautio