Nyhtökaura-karpalosalaatti

Ainekset
  • 1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
  • loraus oliiviöljyä
  • 2 dl pakastemaissia
  • makeaa chilikastiketta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ruukku mieleistä salaattia
  • 1 paprika kuutioituna
  • 1 avokado pilkottuna
  • 1 punasipuli ohuina puolirenkaina
  • noin ½-1 dl Biokia kuivattuja luomukarpaloita
Karpalovinegretti
  • ½ dl Biokia luomukarpalomehua
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
  1. Kuumenna paistinpannussa loraus oliiviöljyä.
  2. Paista nyhtökauraa kuumassa öljyssä.
  3. Mausta chilikastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Lisää paistamisen loppuvaiheessa maissi ja kuivatut karpalot.
  5. Anna hautua vielä muutama minuutti.
  6. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet salaattipohjan.
Salaattipohja
  1. Revi salaatti laakealle tarjoilulautaselle.
  2. Lisää muut ainekset ja lopuksi nyhtökauraseos.
  3. Tarjoile esim. patongin ja karpalovinegretin kanssa

Ohje ja kuva: Henna Pöllänen