Neljän ainesosan täyteläinen mustikkatuorepuuro

  • 2 annosta
  • Valmistusaika: noin 5 minuuttia + yön yli jääkaapissa
Ainekset
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kaurajuomaa
  • 2 rkl Biokian luomumustikkajauhetta
  • 1 rkl chiasiemeniä
Valmistusohjeet
  1. Mittaa pieneen kulhoon tai pakasterasiaan ensin kuivat aineet eli kaurahiutaleet, luomumustikkajauhe sekä chiasiemenet. 
  2. Lisää lopuksi kulhoon kaurajuoma ja sekoita puuro tasaiseksi.
  3. Peitä kulho esimerkiksi kelmulla tai pakasterasian kannella ja laita puuro yön yli jääkaappiin tekeytymään.
  4. Lisää puuron päälle aamulla haluamiasi päällisiä. Kuvan puuro on koristeltu luomupuolukkajauheella, kurpitsansiemenillä ja kuivatulla luomumarjamixillä, jossa on luonnonvaraisesti kasvaneita, käsin poimittuja mustikoita, puolukoita ja karpaloita sekä mustaherukoita.

Vinkki! Tuorepuuron päälle sopii loistavasti erilaiset siemenet, pähkinät, tuoreet tai kuivatut marjat ja kaakaonibsit.

Tuorepuuron hyödyt

Tämä tuorepuuro on todellinen kuitupommi: kuitua on runsaasti niin mustikoissa, kaurassa kuin chiasiemenissä. Kuitu tasaa verensokerin nousua, auttaa pitämään kylläisenä kauemmin ja lisää suolistossa kulkevan massan määrää, mikä puolestaan helpottaa vatsan toimintaa.

Ruokalusikallisessa chiasiemeniä on kuitua jopa viisi grammaa. Niissä on myös runsaasti terveellisiä omega-3-rasvahappoja, kalsiumia, immuunijärjestelmää tukevia antioksidantteja ja proteiinia.

Kauralla on paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Se auttaa hillitsemään kolesterolia, pienentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, saa suoliston voimaan hyvin, tarjoaa muun muassa B- ja E-vitamiineja sekä kivennäisaineita, kuten sinkkiä, magnesiumia ja rautaa.

Kaura sopii myös monille, kuten keliaakikoille, koska kaura ei sisällä gluteenia.

 

Ohje, kuvat ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi