Mustikkamisu

Ainekset
  • Savoiard-keksejä tai sokerikakkupohjaa
  • 1/4 dl Biokia luomumustikkamehutiivistettä
  • 3/4 dl vettä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk mascarponetuorejuustoa
  • n. ½ dl sokeria (tai maun mukaan, jos pitää makeammasta)
  • Biokia luomumustikkajauhetta
  • tummaa suklaata rouheena
  • tummaa kaakaojauhetta
  • Biokia luomuvalkosuklaamustikoita
Valmistusohjeet
  1. Sekoita luomumustikkamehun joukkoon vesi ja vaniljasokeri. Jos haluat, voit lisätä joukkoon hieman mustikkalikööriä.
  2. Kasta keksit mehussa niin, että ne kostuvat kauttaaltaan.
  3. Lado ensimmäinen keksikerros lasikulhon pohjalle (tai neljään pieneen jälkiruokakulhoon).
  4. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri ja hieman luomumustikkajauhetta.
  5. Levitä seosta keksikerroksen päälle.
  6. Rouhi päälle tummaa suklaata ja kesällä tuoreita mustikoita.
  7. Jatka kerrosten tekoa näin, kunnes kaikki mascarpone on käytetty.
  8. Siivilöi pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja ripottele päälle suklaarouhetta ja biokia luomuvalkosuklaamustikoita.
  9. Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.

Ohje ja kuva: Jeremias Rantanen