Mustikkamisu
Ainekset
- Savoiard-keksejä tai sokerikakkupohjaa
- 1/4 dl Biokia luomumustikkamehutiivistettä
- 3/4 dl vettä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk mascarponetuorejuustoa
- n. ½ dl sokeria (tai maun mukaan, jos pitää makeammasta)
- Biokia luomumustikkajauhetta
- tummaa suklaata rouheena
- tummaa kaakaojauhetta
- Biokia luomuvalkosuklaamustikoita
Valmistusohjeet
- Sekoita luomumustikkamehun joukkoon vesi ja vaniljasokeri. Jos haluat, voit lisätä joukkoon hieman mustikkalikööriä.
- Kasta keksit mehussa niin, että ne kostuvat kauttaaltaan.
- Lado ensimmäinen keksikerros lasikulhon pohjalle (tai neljään pieneen jälkiruokakulhoon).
- Sekoita mascarponen joukkoon sokeri ja hieman luomumustikkajauhetta.
- Levitä seosta keksikerroksen päälle.
- Rouhi päälle tummaa suklaata ja kesällä tuoreita mustikoita.
- Jatka kerrosten tekoa näin, kunnes kaikki mascarpone on käytetty.
- Siivilöi pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja ripottele päälle suklaarouhetta ja biokia luomuvalkosuklaamustikoita.
- Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.
Ohje ja kuva: Jeremias Rantanen