Mustikka-valkosuklaajuustokakku

  • Valmistusaika: aktiivinen 1,5 h; kokonaisaika n. 8 h
Ainekset
Pohja
  • 185 g digestivekeksejä
  • 70 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaatäyte
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 125 g maustamatonta rahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 4 liivatetta
  • 0,5 dl sitruunamehua
Mustikkatäyte
Kiille
Valmistusohjeet
Pohja
  1. Aseta irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunoille korkea reunakalvo. Reunakalvo kannattaa teipata ylänurkasta kiinni, jotta se pysyy hyvin paikallaan.
  2. Sulata voi.
  3. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä vaniljasokerin ja voin kanssa.
  4. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja aseta sitten pohjan päälle pienempi Ø 14 cm rengas ja laita myös sen sisään reunakalvo. Tähän käy myös matalampi (8 cm) reunakalvo.
  5. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valkosuklaatäyte
  1. Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
  2. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa sulatuslämmöllä, korkeintaan 10 sekuntia kerrallaan ja joka välissä sekoitellen. Lopeta heti, kun suklaa on sulanut ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Lisää täytteen joukkoon huoneenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaa.
  6. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
  7. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten vaahdotettu kerma.
  8. Kaada täyte pienemmän renkaan sisään ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Mustikkatäyte
  1. Kun valkosuklaatäyte on jähmettynyt, nosta pienempi kakkurengas pois ja irrota reunakalvo varovasti. Valmista sitten mustikkatäyte.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
  3. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Sekoita tuorejuusto, rahka, Biokia luomumustikkajauhe, Biokia luomumustikkamehu ja sokerit keskenään.
  5. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
  6. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten kerma.
  7. Kaada täyte vuokaan niin, että valkosuklaaosuus peittyy joka puolelta.
  8. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kiille
  1. Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä mustikkakiille.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  3. Sekoita Biokia luomumustikkamehu ja vesi keskenään.
  4. Ota mehusta noin 0,5 dl kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja liota liivatteet sekaan.
  5. Sekoita liivateseos lopun mehun sekaan, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kiille kakun päälle.
  6. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
  7. Koristele haluamallasi tavalla.

Ideoita mustikka-valkosuklaakakun tekoon

Mustikka-valkosuklaajuustokakku on näyttävän näköinen, kun kakun sisus on valkoinen ja ulkoasu voimakkaan violetti. Violetti väri tulee Biokia luomumustikkajauheesta, jota on kakkuun käytetty 4 rkl. Määrä vastaa lähes 6 dl tuoreita marjoja!

Jos et omista Ø 14 cm kakkurengasta, voit tehdä kakun myös esimerkiksi kaatamalla valkosuklaatäytteen suoraan Ø 20 cm vuoan pohjalle ja hyydyttämällä kakkua välissä noin tunnin, minkä jälkeen voit valmistaa mustikkatäytteen ja kaataa sen valkosuklaatäytteen päälle. Tällaisen kaksikerroksisen kakun voisi tehdä myös Ø 24 cm vuokaan, jolloin kakusta tulee huomattavasti matalampi.

Ohje, kuva ja teksti: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-bloggaaja