Mustikka-valkosuklaa-cupcakes

  • 12 kpl
  • Valmistusaika: 1 h 30 min
Ainekset
Kuppikakut
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl vaniljakastiketta (esim. Flora Vanillaa)
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 munaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 pss/ 75 g Biokia luomu valkosuklaamustikoita
  • 100 g valkosuklaata
Kuorrute
  • 1/2 prk mascarponea
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 4 rkl Biokia luomumustikkajauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl sokeria
  • (tuoreita mustikoita koristeluun)
Valmistusohjeet
Kuppikakut
  1. Valmista kuppikakut. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aseta muffinssipellin koloihin paperisia muffinssivuokia 12 kpl.
  2. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään isossa kulhossa.
  3. Sekoita toisessa kulhossa maito, vaniljakastike, vaniljauute ja rypsiöljy.
  4. Lisää kananmunat maitoseokseen yksi kerrallaan. Sekoita vain sen verran, että kananmunat ovat sekoittuneet.
  5. Kaada maitoseos kuivien aineiden sekaan muutamassa erässä, nuolijalla sekoittaen. Älä vatkaa.
  6. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lisää valkosuklaa ja Biokian valkosuklaamustikat taikinan sekaan.
  7. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista kuppikakkuja noin 15-20 minuuttia. Kokeile kuppikakkujen kypsyyttä puutikulla. Taikina on kypsää, kun se ei tartu tikkuun.
  8. Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen täytteen valmistamista.
Kuorrute
  1. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.
  2. Sekoita mascarponen sekaan Biokian luomumustikkajauhe, sokeri ja vaniljasokeri.
  3. Lisää kerma mascarponen sekaan ja vatkaa vielä hetki, jos rakenne on jäänyt löysäksi.
  4. Leikkaa pursotinpussiin tyllalle aukko ja aseta tylla pussiin. Aseta pursotinpussi esimerkiksi korkean lasin sisään ja taita pussi lasin reunoille.
  5. Kaada täyte pursotinpussiin ja sulje pussi pussinsulkijalla.
  6. Pursota täytettä kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla mustikoilla.

kuppikakut-muffinivuoassa

Marjajauheen käyttö cupcake-kuorrutteessa

Mustikka-valkosuklaa-cupcakesit ovat näyttävä herkku, kun kuorrutteen pursottaa kauniisti muffinssiosan päälle. Tämän reseptin kuorrute on pursotettu russian bulbous-tyllalla, mutta sen voi hyvin pursottaa myös jollain muulla tyllalla. Kuorrute on koostumukseltaan helppoa pursottaa ja sitä saa olla paljon.

Perinteisemmin cupcake kuorrutetaan voi-tomusokeri pohjaisella, hyvin makealla kuorrutteella. Näitä herkkuja koristaa hieman kevyempi kermasta, mascarponesta ja Biokian luomumustikkajauheesta tehty kuorrute. Kuorrute saa todella kauniin violetin sävyn suoraan mustikkajauheesta, eikä väriaineita tarvita! Kuorrutteeseen sopii myös Biokian luomupuolukkajauhe, joka antaa täytteelle hempeän vaaleanpunaisen värin.

Huomioithan, että marjajauheista tehdyn kuorrutteen väri saattaa hieman muuttua ollessaan pitkään jääkaapissa, joten kuppikakut kannattaa kuorruttaa vasta hieman ennen tarjoilua.

Biokian luomumarjajauheiden maku ja väri saadaan säilymään kuivaamalla ne hellävaraisesti n. +42 – 46 asteisessa ilmakuivurissa. Marjajauheet ovat helppo tapa lisätä rutkasti vitamiinia ja kuitua ruokavalioon ja myös makeisiin herkkuihin.

Muffinssin sisään kätkeytyy supeherkullisia Biokian luomu valkosuklaamustikoita, jotka ovat valkosuklaalla kuorrutettuja, kotimaisia ja käsinpoimittuja metsämustikoita. Kuitupitoiset mustikat sisältävät runsaasti E-vitamiinia, joka toimii elimistössä suojaten soluja.

Ohje ja kuvat: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-bloggaaja