Maukas syyspata

  • 4 annosta
Ainekset
  • 400 g naudan palapaistia
  • 150 g salottisipulia
  • 300 g naurista
  • 300 g suppilovahveroita
  • 1 dl Biokia kuivattuja luomukarpaloita
  • 1-2 rkl voita
  • 2,5 tl suolaa
  • 0,75 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 dl demi glase kastikepohjaa
  • 4,5-5 dl vettä
  • 1-2 rkl konjakkia
Valmistusohjeet
  1. Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoan valmistamista.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi nauriit
  3. Ruskista lihat voissa padassa. Lisää sipulit ja kuullottele.
  4. Lisää demi glase ja vesi. Lisää suola ja mausteet.
  5. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30-35 minuuttia.
  6. Paista pannulla voissa suppilovahverot. Paista niin kauan, että neste häviää. Siirrä pannu sivuun.
  7. Lisää pataan nauriskuutiot ja karpalot, keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  8. Lisää pataan sienet ja konjakki. Anna kiehahtaa. Tarkista maku.
  9. Tarjoa perunasoseen kera.

Ohje: Anne Kiuru