Maukas syyspata
- 4 annosta
Ainekset
- 400 g naudan palapaistia
- 150 g salottisipulia
- 300 g naurista
- 300 g suppilovahveroita
- 1 dl Biokia kuivattuja luomukarpaloita
- 1-2 rkl voita
- 2,5 tl suolaa
- 0,75 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 0,5 dl demi glase kastikepohjaa
- 4,5-5 dl vettä
- 1-2 rkl konjakkia
Valmistusohjeet
- Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoan valmistamista.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi nauriit
- Ruskista lihat voissa padassa. Lisää sipulit ja kuullottele.
- Lisää demi glase ja vesi. Lisää suola ja mausteet.
- Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30-35 minuuttia.
- Paista pannulla voissa suppilovahverot. Paista niin kauan, että neste häviää. Siirrä pannu sivuun.
- Lisää pataan nauriskuutiot ja karpalot, keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Lisää pataan sienet ja konjakki. Anna kiehahtaa. Tarkista maku.
- Tarjoa perunasoseen kera.
Ohje: Anne Kiuru