Marjaisa riistakäristys

Ainekset
  • Voita ja öljyä paistamiseen
  • n. 400 g poronkäristyslihaa tai riistakäristyslihaa (hirveä)
  • 1 sipuli
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl Biokia karpalojauhetta
  • 1 rkl Biokia puolukkajauhetta
  • n. 3-4 dl vettä
Valmistusohjeet
  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää voinokareita ja tilkka öljyä.
  2. Lisää joukkoon liha pienissä erissä sekä hienonnettu sipuli.
  3. Kun liha on saanut kauniin värin, lisää mausteet ja marjajauheet.
  4. Lisää viimeisenä vesi ja anna hautua hiljalleen kypsäksi ja mureaksi.
    Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Koristele Biokian kuivatuilla karpaloilla tai puolukoilla.
  6. Tarjoa käristys perunamuusin, suolakurkkujen ja sokeroitujen Biokia
    pakastepuolukoiden kanssa.

Ohje: Jeremias Rantanen
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy