Karpalokakku

Ainekset
  • 125 g margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 2 kanamunaa
  • 3 keitettyä jauhoista perunaa survottuna (á 60-70 g)
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhoja
  • 1 dl Biokia kuivattuja karpaloita
  • 1 dl Biokia suklaakarpaloita
Valmistusohjeet
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, vatkaa hyvin.
  2. Sekoita perunat, kaurahiutaleet, jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Yhdistä kaikki ainekset.
  3. Voitele ja jauhota rengasvuoka, kaadataikina vuokaan.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  5. Jäähdytä hetki ennen kakun kumoamista lautaselle. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.

Ohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy