Helpot pikkuleivät

Ainekset
  • 250 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl siirappia
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Biokia keltainen luomumarjajauhemixiä
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
Valmistusohjeet
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon keltuainen voimakkaasti vatkaten.
  3. Lisää siirappi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
  5. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.
  6. Jaa taikina noin kuuteen osaan ja muotoile osat noin 2 cm levyisiksi tangoiksi.
  7. Nosta tangot kahdelle pellille ja litistä hieman.
  8. Paista 175 asteessa noin 15 min, kunnes tangot saavat hieman väriä ja ovat kypsiä.
  9. Leikkaa lämpimänä vinoiksi viipaleiksi ja anna jäähtyä pellillä.
  10. Nauti kylmän maidon tai kahvin kaverina.

Vinkki! Voit hyödyntää eri väristen luomumarjajauhemixien lisäksi myös muita Biokian luomumarjajauheita.

Ohje ja kuva: Henna Pöllänen