Aurinkoiset aamiaispatongit

Ainekset
  • 4 dl vettä
  • 1 dl Biokia luomutyrnimehua
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2-3 rkl Biokia luomu keltainen marjajauhemixiä
  • 2 dl spelttijauhoja
  • noin 9 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl oliiviöljyä
Valmistusohjeet
  1. Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi isossa kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon hunaja ja hiiva sekä suola.
  3. Lisää loput ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä (jauhot pienissä erissä) ja vaivaa taikinaksi käsin tai yleiskoneella.
  4. Lisää lopuksi rasva.
  5. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
  6. Jaa taikina noin neljään osaan ja kauli osat levyksi.
  7. Rullaa levyt patongeiksi ja anna kohota pellillä vielä noin 20-30 min.
  8. Paista 200 asteessa kauniin värisiksi.

Vinkki! Halutessasi voit rullata patongin sisään esimerkiksi juustoraastetta tai tuorejuustoa.

Ohje ja kuva: Jeremias Rantanen